Multidisipliner laser epilasyon tedavisi
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir. En kıymetli organlarımızdan biri olan derimizi en iyi tabii ki bu konuda uzman olan bir dermatolog tedavi edebilir.
Epilasyon cihazlarında çeşitlilik o klinik için bir avantaj olarak tedaviye yansır. Çünkü her hastanın kıl tipi farklı bölgelerde farklı dalga boyunda laser tedavisine yanıt verir. Hastanin cilt tipi , kıl rengi , kıl kökleri ve cilt hassasiyeti dermatolog tarafından değerlendirir ve uygun epilasyon cihazı tercih edilir. Örneğin kol altı ve kol kılları arasında kıl rengi ve kalınlığı değişkendir aynı doz ve aynı dalga boyunda cihaz tedavi de katkı sağlamaz.
Dermatoloji Kliniğimizde Alexandrite , Nd Yag laser ve Diod buz laser ve AFT-IPL laser olmak üzere dört dalga boyunda laser cihazi bulunmakta olup, bu hasta konforunu ve epilasyonda kalıcılığı artırmaktadır. Yeni modern laser epilasyon cihazlarımız diğer pek çok laser cihazından farklı olarak; soğutmalı uygulama başlıkları ile direk laser ışığı maruziyeti olmaksızın deride yanık oluşmadan ağrısız epilasyon sağlamaktadır. Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere lazer epilasyon uygulanabilir. Epilasyon süresi yapılan bölgeye göre değişmekle beraber; yüz bölgesinde 5 dakika, bıyık 1 – 2 dakika, bacakta 0.5-1 saat zaman alabilir.
Tedavi öncesinde dermatoloji uzmanı; kişinin hormonal bir hastalığı olup olmadığını araştırır, epilasyon gerekirse ek hormonal tetkik ve tedaviler ile birlikte yürütülür.
Lazer epilasyon uygulaması esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 6-10 seans sonrası alınmasına neden olur. Kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. İstirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bir süre sonra dinlenme fazındaki tüyler aktif hale gelir bü yüzden ek lazer epilasyon seanslarının uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değişikliklerden ötürü lazer epilasyon seansı sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.
Hormonal duyarlılığı olan inatçı vakalarda birden fazla Laser cihazının periyodik veya aynı senasta kullanımı farklı büyüme evrelerindeki kılların yok edilmesi için oldukça etkilidir
Laser epilasyon kıl batması-dönmesi olan kişilerde de çok etkili tedavi imkanı sağlar çünkü probleme neden olan kıl kökü kalıcı yok olmaktadır. Erkek estetiğinde de son yıllarda en çok ilgi gören konuların başında laser epilasyon gelmektedir. Özellikle kaş arası, omuz, elmacık kemikleri, el üzeri ve sırt bölgesinde laser epilasyon ile kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür.
İşlem sonrasında nadiren cilt üzerinde, bazen 5-10 dakika bazen 1-2 günde geçecek şekilde hafif bir güneş yanığına benzeyen yanma hissi ve kızarıklık oluşabilir ama kalıcı değildir. Laser epilasyon işleminde etki sadece deride sınırlı kalır, iç organlarımıza zarar vermez. Uygulama sonrası doktorunuzun önereceği rahatlatıcı kremler olabilir. Güneş gören bölgelere uygulanan bir laser ise güneş koruma faktörlü ürünün düzenli kullanımı ile her hangi bir sorunla karşılaşılmaz