ÇATLAK TEDAVİSİ

Cilt çatlakları özellikle kadınlarda görülmekle birlikte, ergenlik döneminde hızlı kilo alıp verme durumlarında ve gebelik döneminde gözlenen bir cilt sorunudur.

Genetik, hormonal ve mekanik gerilme gibi nedenlerin yanı sıra, kilo alıp verme gibi durumlarda cilt küçük gerilimlerden bile etkilenip çatlak oluşabilmektedir. İlk oluştukları anda görülen pembe veya mor rengi, daha sonra gri renge dönüşerek daha az görünür hale gelmektedir.
Kalça, basen, karın ve meme bölgelerinde cilt altı yağ dokusu fazla olduğu için, en çok bu bölgelerde çatlak oluşmaktadır. Uygulama, çatlakların mor ve pembe görünümünde olduğu evrede tercih edilmekle birlikte, geç evrelerde de % 50 ye varan başarı elde etmek mümkündür.

Tedavi yöntemi olarak mezoterapi uygulamaları, altın iğneli radyofrekans ve fraksiyonel lazer ile çatlakların giderilmesinde önemli oranda başarı sağlamaktadır.

Erbium fraksiyonel lazer uygun vakalarda ağrısız uygulama ve yüksek başarı oranı ile ilk tercih sebebidir. Uygulama anestezi gerektirmez; eski ve yeni tüm çatlaklarda uygulanabilir. Fotona dynamis erbium lasere patentli Smooth mod sayesinde deride sarkmaları da toparlar ve daha sıkı bir cilt görünümü oluşur. Çatlak derinliğine göre bir ay ara ile 3-6 seans uygulamaktayız.

Bir diğer başarılı Radyofrekans uygulamalarıdır. İğneli ve iğnesiz olarak iki türde yapılmaktadır. Her mevsim yapılabilen, ağrısız, aynı zamanda sarkma ve selülitler de çözüm sunabilmesi sayesinde tedavide önemli bir yer tutmaktadır. Erken evre çatlaklarında, henüz doku hücrelerinin tamamı yok olmadığı ve doku kendi kendini yenileyebildiği için başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Mezoterapide ise tedavi için kök hücre ekstreleri içeren ürünlerin Mezoterapi tabancası ile enjeksiyonu ağrısız ve konforlu bir uygulama yapmak mümkündür.

Çatlak mezoterapisi ve Radyofrekans tedavileri de gerektiğinde çatlak lazeri ile kombine olarak uygulanabilir.